Apptips

Dino Dino – Fakta och pyssel med dinosaurier

Dino Dino är en snygg interaktiv faktabok om dinosaurier, men man kunde ha gjort mer med formatet.

Publicerad Uppdaterad

Har du ett barn i dinosaurieåldern kan Dino Dino vara värd en titt. Appen är gratis att installera men för att komma åt större delen av innehållet behöver du låsa upp den för den ringa summan av 10 kronor.

I appen får man fram fakta om olika dinosaurier med olika enklare spelmoment. Från att gräva upp fossil till att jämföra vad de äter eller hur mycket de väger, eller måla på dem olika hud (just där finns förstås inget rätt svar).

Den stora behållningen är förstås de animerade dinosaurierna som är snygga och välgjorda. Faktarutorna är rätt kortfattade och på engelska, så för barn i målgruppen hjälper inte möjligheten att få informationen uppläst. Mest pedagogisk är delen där man ställer dinosaurien i en balansvåg, och får en känsla för både vikt och storlek. Det här hade man kunnat göra mer med, till exempel genom att jämföra storleken på olika dinosaurier.

Urvalet av dinosaurier känns lite begränsat, med drygt två dussin arter, mestadels de mest välkända som grävdes fram i USA runt år 1900. De verkliga dinosaurienördarna kommer troligen bränna igenom appen rätt fort och lämna den bakom sig, men som en introduktion funkar den och är underhållande.