Apptips

Maps Measure – mät sträckor och areor på kartan

Maps Measure gör vad det står i namnet, låter dig mäta på kartan.

Publicerad Uppdaterad

Google Maps i all ära, men appens fokus ligger tungt på att hjälpa dig hitta ställen och ta dig till dem, medan andra funktioner saknas. Vill du veta hur långt det är från punkt a till punkt b kan du se det närmaste bil- eller fot-väg, men inte fågelvägen, och inte om du tar kringelikrokar. Om du vill veta hur lång din promenad eller simtur blev räcker inte Google Maps till, och inte heller om du vill veta hur stor en tomt är. Här rycker Maps Measure in.

Maps Measure använder google Maps som källa och precis som där kan du välja mellan satellit och kartvy. Du väljer sedan om du vill mäta distans eller area. sedan sätter du ut nålar på kartan och får summan av sträckan som nålarna passerar eller arean som omsluts. har du råkat trycka fel trycker du på papperskorgen och tar bort den senaste pricken.

Mer behövs väl inte heller och appen är gratis, men väljer du att betala 13 kronor får du ytterligare en funktion i form av höjdmätning. Då ser du hur mycket en sträcka på kartan klättrar eller sjunker, och får även ett diagram som visar höjdskillnaden mellan punkterna. ett utmärkt komplement till Google Maps.