Annons

Vivaldi för Iphone och Ipad

Ny webbläsare gör entré i IOS: Privat surf och fylld med funktioner

Vivaldi för IOS
Vivaldi för IOS

Webbläsaren Vivaldi har släppts för IOS och den introducerar surf utan annonser eller spårning och erbjuder en lång rad olika inställningsmöjligheter.

Publicerad Uppdaterad

Vivaldi har funnits sedan tidigare för datorer och för Android-mobiler, men finns nu alltså även för IOS. Vi har testat appen innan den officiella lanseringen och kan konstatera att den erbjuder mycket av det vi är vana vid från datorn, men i ett mobilanpassat format. I toppen på skärmen får du dina flikar, liknande som på datorn och direkt i appen finns en särskild funktion för Läslista där du kan spara längre artiklar, det finns en anteckningsfunktion och en välfylld inställningsmeny.

Tydlig satsning på Integritet

Särskilt uppenbart är möjligheten att blockera annonser och spårningsfunktioner. Som standard blockeras inget, men du kan enkelt välja att blockera spårning eller att blockera både spårning och annonser.

Utöver detta erbjuder webbläsaren det mesta du kan förvänta dig. Här finns hantering av lösenord, du kan ange dina betalningsuppgifter för att enkelt fylla i dessa när du shoppar på nätet och här finns en startsida med genvägar till de sajter du besöker mest.

Bäst fungerar så klart appen om du använder Vivaldi även på datorn och andra enheter, för är du inloggad så kan du då ha alla inställningar, bokmärken och så vidare synkade och du kan även synka aktiva flikar om du vill det.

Vivaldi är gratis att ladda ner för IOS och finns även för Windows, Mac, Android och Linux.