https://www.mobil.se/business/nokia-st-mmer-apple-f-r-app-store
381172
Låter inte udda vara jämt

Nokia stämmer Apple för App Store

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/644834.jpg?itok=nx4RGKp-', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/644834.jpg?itok=Tv9oWXkY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/644834.jpg', w: 690, h: 345, title: ' ' },]
Patentstrider mellan de stora tillverkarna går vidare. Den här gången är det Nokia som bland annat menar att Apples programbutik App Store är ett plagiat.

Nokia har lämnat i en serie stämningsansökningar mot Apple till domstolar belägna i Storbritannien, Tysklad och Holland. Totalt rör det sig om 13 fall av patentintrång som man menar att Apple har gjort sig skyldigt till genom att sälja Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Bland de innovationer som man menar att Apple använder sig av på ett otillåtet sätt finns konceptet med en programbutik som finns på den mobila enheten och vars tjänster och innehåll kan bytas ut och uppdateras.

Nokia menar också att man har rättigheterna till en lösning där användaren drar med fingret över en pekskärm för att navigera bland innehållet. Man stämmer även Apple för olika lösningar när det gäller ljudåtergivning, skärmbelysning, antennteknik och nummerpresentation.