https://www.mobil.se/mobilbusiness/innovation/de-vann-pts-innovationst-vling
558126
På temat "Nåbar för alla"

De vann PTS innovationstävling

Bild: Kreg Steppe/Flickr
14 delar på 13,4 miljoner kronor i finansiering från Post- och telestyrelsen, PTS.

Vinnarna av PTS innovationstävling har nu korats. Tävlingen, med temat ”Nåbar för alla”, efterlyste lösningar som gör det enklare för alla att komma i kontakt och kommunicera med offentliga och privata verksamheter. Totalt fick PTS in 38 bidrag. Sedan starten år 2010 har PTS genomfört nio tävlingar och finansierat 90 projekt med totalt 113 miljoner kronor. 

Här är listan på och PTS beskivning av de 14 företag som nu får dela på drygt 13,4 miljoner kronor i finansiering.

Aurora – Uppsala
SMS i TeleQ - boka telefontid och få bekräftelse av bokad tid via SMS.

ETU AB – Piteå
WordPresstema - skapa ett tema i WordPress som är tillgängligt och användbart.

Europea i Malmö AB – Malmö
Fritt fram! - program för mobiler, surfplattor och datorer som gör det möjligt för användaren att fritt få välja vilken person eller tjänst som ska få förmedla ett samtal.

Försäkringskassan – Stockholm 
Proaktiv information genom digitala kanaler - underlätta för de som är kunder hos Försäkringskassan genom att utveckla möjligheten för Försäkringskassan att skicka proaktiv information till kunden, som t.ex. påminnelser vid upphörande av förmån.

HiQ Stockholm AB – Stockholm 
Tidningen för alla - tillgängliggöra tidningar på webben för personer med läsnedsättning så att de får tillgång till nyheter och tidningsartiklar vid samma tidpunkt som de som kan använda en tidnings webbsida.

ICT Enablers – Stockholm 
Vidareutveckling av ATbar - ta fram en svensk version av verktygsfältet ATbar som innehåller verktyg för ökad tillgänglighet på webben.

Intaktus AB – Stockholm
Personligt möte via internet – göra personligt kundtjänstmöte via internet tillgänglig för så många som möjligt samt att byta plattformsspråk för Intaktus befintliga tjänst Liveshop.

KTH SCS – Stockholm 
Smartare möten - testa metoder för effektivare kommunikation mellan verksamheter och personer som har en omfattande psykisk och kognitiv problematik.

MailDirect Sweden AB –Stockholm
Digitala nyhetsbrev för alla - ökad tillgänglighet till digitala nyhetsbrev som skickas via tjänsten Maildirect.

Myndigheten för delaktighet (MFD) – Stockholm
EPUB 3 (nästa generation av tillgänglig offentlig information) – undersökning av utbudet av verktyg för att göra om media till EPUB 3 samt kartläggning vilka program som kan läsa EPUB3.

Omnitor –Stockholm 
eCwebb - röstsamtal, videosamtal och datakommunikation i realtid direkt i webbläsaren.

Raftech AB – Göteborg 
Teletext.se - molnbaserad tjänst som erbjuder personer i behov av kommunikationsstöd ett stöd i form av textning av pågående telefonsamtal. 

SDR Tecken AB – Stockholm
Teckenmail - en tjänst som gör att teckenspråkiga personer via en myndighets eller ett företags webbplats kan lämna meddelanden på teckenspråk, samt få svar från myndigheten eller företaget på teckenspråk.

StoCKK – Habilitering och hälsa, SLL, Stockholm
Appsök- kvalitetssäkrad sökbar appinformation tillgänglig ur ett mångfaldsperspektiv.

Ämnen