Headset och ny klocka lanserade

Sony Smartwatch - uppföljare till Liveview

Sony Ericssons Liveview-klocka får nu en uppföljare i form av Smartwatch. Samtidigt lanserar man ett avancerat bluetooth-headset som också ska minska behovet av att plocka fram telefonen för att hantera samtal och meddelanden.

Publicerad Uppdaterad

Smartwatch påminner om Liveview och precis som sin föregångare kopplar man ihop den med sin telefon via bluetooth. Till det yttre har Smartwatch fått ett lite annorlunda utseende än sin föregångare och den kommer att finnas armband i ett antal olika färger att välja mellan och lösningen för att fästa enheten på armbandet har också ändrats.

Knapparna på hörnen har försvunnits men den lilla skärmen på Smartwatch fungerar numera som en pekskärm och har dessutom stöd för multitouch. Med tanke på den lilla ytan och upplösningen 128x128 pixlar lär användningen inte lika en vanlig pekskärm, men att trycka på och svepa över skärmen kommer sannolikt att vara betydligt enklare än att styra med knapptryckningar.

Till det som skiljer den från föregångaren hör också den inbyggda accelerometern som kan känna av rörelsen, samt att den har ett skydd mot smuts och vatten genom att den uppfyller kraven för IP 54.

Det innebär att damm eller andra små partiklar visserligen kan tränga in, men inte så mycket att funktionerna påverkas och att den ska klara att bli nedstänkt med vatten, men inte att sänkas ned under vatten eller vatten som sprutas med högt tryck mot den.

Som tidigare kan man läsa mejl, meddelanden och uppdateringar från sociala nätverk i klockan och se vem som ringer.

Smart Wireless Headset Pro är ett stereoheadset med bluetooth som har vissa funktioner gemensamt med Smartwatch. Att se vem som ringer och läsa meddelanden kan man göra på headsetets OLED-display. När man inte har någon bluetooth-koppling till en mobiltelefon kan man ändå använda det för att lyssna på fm-radio och lyssna på mp3-filer som ligger lagrade på ett microSD-kort. Headsetet har stöd för kort upp till 32 gigabyte och ett kort med plats för 2 gigabyte medföljer.

Både Smartwatch och headsetet ska börja säljas i samband med att försäljningen av Xperia S startar, vilket blir någon gång under första kvartalet. Tillverkaren har ännu inte gått ut med några uppgifter om priser.