Svensk e-butik:

Så mycket ska nya Blackberry Z10 kosta

Blackberry Z10 har beskrivits som tillverkaren Blackberrys sista hopp. Tillverkaren har ännu inte gått ut med vad Z10-modellen ska kosta i Sverige, men nu har de första prisuppgifterna dykt upp i en svensk e-butik.

Publicerad Uppdaterad

I slutet av januari höll Blackberry - tidigare Research in Motion (RIM) - presskonferenser simultant världen över för att visa upp nya plattformen Blackberry 10  samt modellerna Blackberry Z10 och Blackberry Q10.

Blackberry är sargat av stora förluster, en snabbt krympande marknadsandel och personalneddragningar. Från Blackberrys sida har dock valt att hålla fanan högt.

- Det är en myt att utvecklare lämnar plattformen, sa Blackberrys Aron Ardiri till Mobil under en utvecklarkonferens som hölls i Stockholm i oktober 2012.

Det nya flaggskeppet för plattformen Blackberry 10 är modellen Blackberry Z10  Telefonens framsida utgörs av en 4.2 tum stor skärm, och på insidan hittar vi Qualcomms MSM8960 Snapdragon med dubbla Kraitkärnor och 2 gigabyte i ram-minne.

Ännu obekräftade uppgifter

Uppgifter säger att telefonen ska släppas i Sverige i mars. Men det har ännu inte finns några prisuppgifter för Blackberrys nya värsting - förrän nu. 

För en tid sedan dök nämligen Z10-modellen upp i prisindex hos e-handlaren Dustin. I deras butik finns två modeller - en svart och en vit - av Blackberry Z10, och priset anges vara 5 740 kronor.

Dessa prisuppgifter är dock ännu obekräftade från Blackberry. I ett mejl till Mobil säger tillverkaren att priser och tillgänglighet "kommer att meddelas i takt med de nya modellerna blir tillgängliga via operatörer världen över."

Mobil har även varit kontakt med Dustin. "Precis som alltid när vi prissätter mobiltelefoner, så även i detta fall, baseras försäljningspriset på ett inköpspris från distributören eller tillverkaren, samt vår marginal",  säger Robert Pap, Nordic Director, Procurement and Productkommenterar hos Dustin, i en kommentar till Mobil.