https://www.mobil.se/nyheter/100-procent-sakert-att-galaxy-note-9-far-batteri-pa-4-000-mah
565446
Nyheter
Techläckaren säker på sin sak

”100 procent säkert” att Galaxy Note 9 får batteri på 4 000 mAh

Den notoriske techläckaren Ice Universe är framme igen och hävdar att läckta dokument nu avslöjat att Samsungs kommande Galaxy Note 9 får ett batteri på hela 4 000 mAh.

Ice Universe har gjort sig ett namn som en ofta mycket välunderrättad techläckare på Twitter. Nu hävdar Ice Universe att läckta dokument från Samsung visar att den kommande flaggskeppsenheten Galaxy Note 9 – precis som det tidigare förekommit uppgifter om – kommer att få ett batteri med en kapacitet på hela 4 000 mAh. Ice Universe går så långt som att hävda att det hela är ”100 procent säkert”. Batteristorleken borde rimligen också vara bestämd så här pass tätt inpå den väntade lanseringen av telefonen, som ska ske i början av augusti. 

Ett stort lyft

Om uppgiften verkligen stämmer så innebär det ett rejält lyft jämfört med Galaxy Note 8, som har en batterikapacitet på 3 300 mAh. Den Samsung-telefon som kommit närmast ett så stort batteri är Galaxy S9 Plus, som har en kapacitet på 3 500 mAh. Det har förvisso cirkulerat rykten om en Note 9 med batterikapacitet på uppåt 4 000 mAh tidigare, men de uppgifterna har inte varit baserade på läckta dokument. Att en välrenommérad techläckare säger sig vara helt säker är dessutom myket sällsynt. I viss mån vore 4 000 mAh en direkt kontroversiell kapacitet, då ett alltför stort batteri visade sig vara orsaken till problemen med Galaxy Note 7, som fick dras in efter att den visat sig vara benägen att börja brinna och i vissa fall även explodera.