https://www.mobil.se/nyheter/aggressiv-satsning-p-mobilspel-av-sony
561950
Pokémon Go-inspirerad

”Aggressiv” satsning på mobilspel av Sony

Sony-chefen Kaz Hirai har uppenbart blivit hänförd av Pokémon Go:s framgångar.

Hirai beskriver Pokémon Go som en ”game changer”, alltså att det har ritat om spelplanen när det kommer till mobilspel. Framgången har fått Sony-chefen att tro att nu är den rätta tiden att ge sig på genren.

”[Mobilspel] är något som vi aggressivt håller på att ge oss in i”, säger han enligt IGN som refererar till Financial Times.  

Det har tidigare varit känt att Sony med sina Playstationkonsoler har börjat doppa tån i mobilsjön i och med att Sony startade Forwardworks, en utvecklaravdelning helt dedikerad till att skapa innehåll till mobiler. Hittills har vi dock inte sett ett enda spel från Forwardworks, som initialt var tänkt att inrikta sig på den asiatiska marknaden. Faktum är att de inte ens har annonserat en enda titel.  

”Det är en stor omställning att gå från att bara vara ett konsolbaserat företag till att även finnas på mobiltelefoner”, säger Hirai. 

Frågan är om företaget nu kommer att ändra inriktning från traditionella mobilspel till Pokémon Go-inspirerade AR-spel. Det verkar i alla fall ligga högt upp på chefens önskelista. 

”[Det är en] innovativ idé som kommer att lyfta alla båtar för tv-spelsindustrin [sic], förklarar Kaz Hirai. 

Med tanke på intervjuns tidpunkt skulle det inte vara en allt för stor överraskning om företaget lanserar några kommande mobilspelstitlar inom en nära framtid. Kanske sker det redan på Sony:s konferens den 13 september, i samband med Tokyo Game Show som pågår mellan den 15 och 18 september.

Ämnen