Amazons första telefon

Amazon Fire Phone lanseras i USA

Amerikanska e-handelsjätten Amazon lanserar mobilen Fire Phone imorgon.

Publicerad Uppdaterad

Amazon följer nu upp sina tidigare satsningar på surfplattor genom att släppa en egen mobiltelefon. Amazon Fire Phone släpps i USA i morgon torsdag och kommer ha ett pris på motsvarande cirka 4 500 kronor utan bundet abonnemang.

Den som köper telefonen får bland annat även med ett års prime-medlemsskap på Amazon, vilket förutom lägre fraktkostnader för den som beställer prylar från sajten också ger möjlighet att låna e-böcker samt tillgång till strömmad musik, film och tv.

Amazon Fire Phone mäter 139.2 x 66.5 x 8.9 millimeter till storleken och har en vikt på 160 gram. Processorn är fyrkärnig med en klockfrekvens på 2,2 gigahertz, och den Snapdragon 800-baserade mobilen är även försed med en Adreno 330-grafikprocessor.

Skärmen är 4,7 tum stor och har en upplösning på 1280 x 720 punkter. Kameran på baksidan har en upplösning på 13 megapixel, optisk bildstabilisering och fotolampa. På framsidan sitter en kamera på 2,1 megapixel. Batteriet i Amazon Fire Phone har en kapacitet på 2 400 milliamperetimmar.

Operativsystemet på enheten är Amazons egna Fire OS, här i version 3.5. Även om Fire OS bygger på Android så är systemet låst till Amazons egna ekosystem och appbutik, vilket gör att du inte kan hämta hem Android-appar från Google Play i den. Lyckligtvis går det ändå att hämta hem och installera populära appar som Facebook, Twitter, Skype, Netflix, Kik och Instagram med flera till mobilen.

Källa