Amazons skapar Izettle-variant?

Amazon släpper mobil kreditkortsläsare

Svenska Izettle (ovan) är en kortläsare för mobilen. Nu är också Amazon på gång med en egen sådan.

Förlusttyngda Amazon uppges vara på gång med en kortläsare knuten till bolagets plånboksapp.

Publicerad Uppdaterad

Det går knackigt för e-handelsjätten Amazon. Den senaste kvartalsrapporten för perioden april till juni visade förvisso på ökade intäkter men landade ändå på en rejäl förlust. Intäkterna för perioden blev 19,3 miljarder dollar, en ökning med 23 procent jämfört med samma period förra året. Förlusten för perioden blev samtidigt 126 miljoner dollar. Rapporten gjorde att aktien för Amazon sjönk som en sten i efterhandeln, 11 procent av börsvärdet raderades ut på en dag.

Amazon, vars förluster under perioden förklaras bland annat med investeringar i videotjänsten Prime samt i utvecklingen av den nyligen lanserade mobiltelefonen Fire Phone, tycks nu dock ha fler prylar på gång som ska bringa intäkter till bolaget. Enligt 9to5mac har nämligen en kortläsare för mobiltelefoner dykt upp i dokument tillhörande en amerikansk butikkedja som säljer kontorsprylar.

Så sent som förra veckan släppte Amazon sin Amazon Wallet App och den kommande kortläsaren tros vara tänkt att användas tillsammans med den. Något lanseringsdatum för den mobila kortläsaren har inte avslöjats av Amazon, men i de dokumenten från butikskedjan som 9to5mac kommit över nämns 12 augusti som möjligt datum för försäljningsstarten.

Källa