Kosten att gå runt regler

Amazon startar ny speltjänst – tänker strömma spel till Ios

När Amazon presenterade sin kommande strömmande speltjänst överraskade de med stöd för Ios.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har varken Microsoft eller Google lyckats lansera strömmande spel på Ios på grund av Apples regelverk. Nu verkar dock Amazon ha hittat ett sätt att ta sig runt begränsningarna i App Store.

När Amazon presenterade sin strömmande speltjänst Luna släppte de även informationen om att tjänsten bland annat kommer till PC, Mac, Fire TV samt Iphone och Ipad, de två sistnämnda ska Amazon ha lyckats genomföra genom att köra streamingen som en webapp. Android-stöd ska vara på gång men kommer senare.

Luna-tjänsten använder så kallade kanaler för att tillgängliggöra spelen. Den första kanalen som har presenterats heter Luna+ där användaren för 6 dollar/månad får ett oändligt antal speltimmar, möjlighet att strömma i upp till 1080-upplösning med 60 FPS (de arbetar med 4K-upplösning) samt möjlighet att kunna spela på två enheter samtidigt.

Det är även på gång en kanal för Ubisoft-titlar med bland annat Assassin's Creed: Valhalla, Far Cry 6 och Immortals Fenyx Rising som ska vara spelbara samtidigt som de släpps på andra plattformar. Här är dock prenumerationspriset okänt.

För tillfället är det bara amerikaner skriva upp sig för att få betatesta Luna och det har inte sagts om den kommer till andra länder.