Sex kameror, åtta armar, tre huvuden

Amazons Kindle-mobil läckt

Det verkar som om Amazons första egna telefon har läckt ut i förtid och den för med sig en hel del speciella egenskaper.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats länge om att Amazon kommer komplettera sin satsning på surfplattor (och mediaspelare i och med Fire TV) med en mobiltelefonsatsning. Nu har specifikationer och en bild på enheten läckt ut, med bland annat sex kameror inmonterade.

Just antalet kameror är inte fullt så spektakulärt som det låter. Baksidan har fortfarande bara en kamera (så räkna inte med någon fokusmagi á la HTC One M8) på 13 megapixel, medan framsidan huserar de övriga fem. En av dessa används för videosamtal, medan fyra stycken är av den infraröda sorten. Dessa ska användas för att hela tiden hålla koll på ditt ansikte för att på så sätt kunna erbjuda glasögonfri 3D genom hela systemet. 

Utöver en mindre armé kameror ska det handla om en ganska tillbakalutad modell. Skärmen sägs vara 4,7 tum stor och med upplösningen 1280x720 pixel. En hittills icke namngiven Snapdragon-processor från Qualcomm spelar med två gigabyte arbetsminne på insidan och givetvis kan vi räkna med en minst lika hårt modifierad version av Android som Amazon kör på sina Kindle Fire-surfplattor. Mobilen på bilden här ovan ska dock vara inslagen i ett mobilskal och därmed se lite annorlunda ut jämfört med det vi ser här. Det ska även komma en lite billigare modell, troligen utan kameraarmadan, ungefär samtidigt som den här modellen.

Med Amazon i startgroparna för att lansera i Sverige (även om domänen Amazon.se ägs av en svensk formgivare som inte sägs vilja ge bort rättigheterna) är en mobiltelefon från e-handelsjätten lite extra intressant för oss svenskar, för med lite tur får även vi vara med den här gången.