https://www.mobil.se/nyheter/analytiker-apple-slapper-iphone-med-lcd-skarm-aven-2019
566050
Nyheter
Total övergång till OLED påstås dröja

Analytiker: Apple släpper Iphone med LCD-skärm även 2019

Analytikern tillika Apple-oraklet Ming-Chi Kuo kommer nu med uppgifter som kanske kan betraktas som aningen förvånande, nämligen att Apple planerar att fortsätta släppa Iphone-modeller med LCD-skärmar även nästa år.

2017 släppte Apple två Iphone-modeller med klassiska LCD-skärmar, nämligen Iphone 8 och 8 Plus. Samtidigt lanserade man företagets första telefon med OLED-skärm någonsing, i form av Iphone X. I år kom de två OLED-modellerna Iphone XS och XS Max, samt en budgetvariant kallad Iphone XR som ännu inte är släppt, men som är rustad med LCD-skärm. En total övergång till OLED från Apples sida har inte förväntats förrän 2019, då många analytiker menat att Apple enbart kommer att släppa OLED-baserade smartphonemodeller. Men om man får tro den ofta mycket väl underrättade Apple-anayltikern Ming-Chi Kuo, så lär en totalt övergång till OLED dröja ytterligare. 

Samma ”laguppställning” 2019

Enligt Kuo kommer Apple under 2019 nämligen att erbjuda exakt samma ”laguppställning” på Iphone-sidan, det vill säga två OLED-enheter i olika storlekar samt en enklare LCD-enhet av samma typ som Iphone XR. Några namn på de kommande telefonmodellerna uppger inte Kuo och det är dessutom fortfarande långt kvar till dess att Apples telefonmodeller för nästa år dyker upp. Det finns med andra ord anledning att vara skeptisk, men Ming-Chi Kuo har å andra sidan nästan aldrig fel. Just Kuo har för övrigt förutspått att Iphone XR kommer att bli en stor försäljningssuccé för Apple. Hur det blir med den saken återstår dock att se.