https://www.mobil.se/nyheter/analytiker-samsungs-bojbara-telefon-blir-svindyr
565454
Nyheter
Priset landar på uppåt 16 000 kronor

Analytiker: Samsungs böjbara telefon blir svindyr

Att Samsung har en böjbar smartphone på gång är känt sedan tidigare. Enheten lär sannolikt presenteras någon gång i början av nästa år. Och nu kommer uppgifter som gör gällande att telefonen blir ruskigt dyr.

Den som studsat på prislappen för Apples Iphone X (från 11 495 kronor i Sverige) lär sätta eftermiddagskaffet i vrångstrupen när det handlar om priset på Samsungs kommande böjbara smartphone. Enligt färska uppgifter kommer telefonen att få en prislapp på uppemot 15 900 kronor, kanske till och med mer än så. 

Påstås få 7,3-tumsskärm

Det är analytiker som affärspublikationen Korea Times har talat med som hävdar att den väl tilltagna prislappen primärt beror på att Samsung kommer att tillverka väldigt få enheter, något som gör att man inte kan pressa priserna som vid storskalig produktion. Enheten förväntas få en skärmstorlek på 7,3 tum i utfällt läge, medan den i hopfällt läge ska erbjuda en skärmyta på 4,5 tum. Utöver den 7,3 tum stora skärmen på insidan av enheten ska det dessutom finnas en yttre skärm. Det låter förvisso oerhört spännande, men frågan är om det är tillräckligt spännande för att motivera prislappen. Både Huawei och ZTE sägs jobba på böjbara telefoner, och betalningsviljan för Samsungs-telefonen lär sannolikt variera rätt ordentligt beroende på vem som hinner först.