https://www.mobil.se/nyheter/android-10-nu-pa-vag-till-spelmobilen-rog-phone-2
568381
Nyheter
Inleder samtidigt samarbete med Googles spelplattform Stadia

Android 10 nu på väg till spelmobilen Rog Phone 2

Asus har meddelat att Rog Phone 2 nu ska få Android 10.

Redan i november förra året meddelade Asus att Android 10 var på väg till Zenfone 6 och en månad senare dök uppdateringen upp även till äldre flaggskeppet Zenfone 5Z. Nu är det alltså tid för Rog Phone 2 att även den få ta del av den senaste versionen av Android. Bland nyheterna i Android 10 finns till exempel förbättrad personlig integritet eftersom du har större kontroll över vilka appar som får reda på till exempel din position. Vi hittar även geststyrning och möjlighet till mörkt läge i hela systemet.

Rog Phone 2 är en telefon med 120 hertz uppdateringsfrekvens i skärmen och numera har stödet för det här även utökats. Enligt Asus så finns 200 olika spel som fullt ut stödjer såväl snabb bilduppdatering som de olika tillbehör som Asus erbjuder för att stärka spelupplevelsen med Rog Phone 2. 

Samarbetar med Google Stadia

När Asus meddelar att Rog Phone 2 nu får Android 10 passar man även på att presentera ett samarbete med Googles molnbaserade spelplattform Stadia. I den kan användare spela strömmade spel med stöd för upp till 60 bilder per sekund utan några nedladdningar. Stödet för det här ska gälla alla Rog-mobiler, även den kommande som enligt Asus släpps senare i år. Utöver stöd för Asus Rog Phone och Rog Phone 2 finns Stadiastöd även för Razer Phone och en rad olika Samsung mobiler från S8 och framåt.

ANNONS: Köp ROG Phone II här!