Nu för Pixel strax för resten

Android 14 nu tillgängligt – Utrullningen börjar idag

Google har nu släppt den slutliga versionen av Android 14. Systemet innehåller en lång rad nyheter och förbättringar och finns till vissa telefoner redan nu.

Publicerad Uppdaterad

Efter en tids betatestande och samtidigt som Google släpper nya Pixel gör de även Android 14 officiellt tillgängligt.

Android 14 förbättrar möjligheterna att justera och personanpassa utseendet på olika detaljer i systemet, Google Health Connect är integrerat i systemet i Android 14 och det innebär att det finns en plats där dina hälsoappar kan rapportera data och den här informationen krypteras och sparas lokalt på din telefon. Nu krävs bara att flera tränings- och hälsoappar faktiskt börjar stödja Health Connect. 

Bland andra nyheter i Android 14 märks nya funktioner för att förenkla för den med syn- eller hörselnedsättning, bättre kontroll över när appar delar med sig av din information, som exempelvis positionen, till tredje part, samt bättre hantering av typsnitt.

Då får din Android nya uppdateringen till Android 14

Att Google släpper Android 14 innebär att systemet finns tillgängligt för de Pixel-telefoner som har stöd, alla från de senaste åren, och att övriga Android-tilverkare står näst på tur. Google säger själva att uppdateringar från såväl Samsung Galaxy, Nothing, och Oneplus som från Oppo, Sony, Realme och Xiaomi är att vänta senare i år.

Eftersom flera av dessa tillverkare också haft egna betaprogram och testat mjukvaran en längre tid behöver det inte dröja länge innan uppdateringen blir tillgänglig även från dessa tillverkare.