Fungerar för vissa användare redan nu

Android och Google Wallet kan få stöd för Apple Wallet

För boardingkort och andra biljetter har Apples Plånboks-app brett stöd medan Androids motsvarighet inte är lika vanlig. Nu tycks Wallet i Android få stöd så användare kan använda Apples filformat.

Publicerad Uppdaterad

Redan sedan tidigare kan Androidanvändare använda tredjepartsappar för att lägga till biljetter i så kallat pkpass-format.

Nu ser den processen ut att bli lite lättare eftersom Google enligt uppgifter arbetar för att ändra hur de här filerna hanteras. På sikt skulle det kunna innebära både att importen av filerna blir enklare och kanske på sikt att Google Wallet direkt kan importera filerna och vissa dem som tänkt.

Nu hävdas det att funktionen för att importera direkt till Google Wallet dykt upp hos ett antal användare, så det kan tyda på att funktionen inom kort får en bredare officiell lansering. När Mobil testar fungerar det dock ännu inte.

Nyligen fick Google Wallet möjligheten att automatiskt importera biljetter du får i Gmail och en utökning av detta till att stödja även pkpass-filer skulle göra tjänsten ännu mera användbar.