Mer än bara ljud

Anker lanserar hörlurar med hälsofunktioner

Nya Soundcore-lurar kan betydligt mer än att bara spela upp musik och podsändningar.

Publicerad Uppdaterad

Anker har nu expanderat sin Soundcore-portfölj med de nya lurarna Liberty 4, vilka är de första från Anker som kombinerar ”skaft-designen” med dubbla element. Bland de större nyheterna är dock att Liberty 4 har inbyggda hälsofunktioner i form av pulsmätare och möjlighet att läsa av bärarens syrenivå i blodet, vilket kan avläsas i den tillhörande appen.

Bland de mer tekniska detaljerna kan Liberty 4 använder Bluetooth 5.3 och anslutas till två enheter samtidigt. De har även stöd för LDAC, AAC och SBC, däremot inte för aptX. Lurarna har även inbyggda gyroskop vilket gör det möjligt att utnyttja så kallat spatialt ljud eller rumsljud, där användaren upplever att ljudet förflyttas 360 grader beroende på hur man rör huvudet. Varje lur har dessutom tre stycken mikrofoner för att ge så effektiv aktiv brusreducering som möjligt.

Batteritiden ligger på upp till 9 timmars lyssning och ytterligare 19 timmars laddning i fodralet, samt att det ska räcka med 15 minuters laddning ska komma upp i tre timmars lyssningstid och fulladdade efter en timma. Lyssningstiden påverkas dock en hel del beroende på vilka funktioner som används, och kan sjunka ner till 5 timmar med spatialt ljud aktiverat.

Soundcore Liberty 4 lanseras den 7 oktober med ett amerikanskt pris på 150 dollar.

Källa