Annons

Upp som en sol, ned som en…

Användandet av Instagram Threads dyker

Threads, en app från Instagram
Threads, en app från Instagram

Antalet användarkonton stiger, men antalet som använder tjänsten sjunker.

Publicerad Uppdaterad

Metas nylanserade meddelandetjänst Instagram Threads fortsätter att skapa rubriker, fast inte med odelat positiva tongångar. Det är analysföretaget Similarweb som har presenterat uppdaterade siffror för tjänsten, och de konstaterar att antalet användarkonton visserligen har börjat plana ut men nu ligger på runt 114 miljoner konton.

Antalet dagliga aktiva användare har dock sjunkit, och det rejält. Den bästa dagen för Instagram Threads var den 7 juli med 49 miljoner användare med androidenheter, och de använde tjänsten i snitt 21 minuter. Som jämförelse hade Twitter mer än 109 miljoner användare samma dag.

En vecka senare, den 14 juli, hade antalet Threads-användare med Android går ner till 23,6 miljoner som stannade i snitt 6 minuter.

Samtidigt har Meta mer aktivt börjat blockera användare från EU, där tjänsten inte är tillåten. Meta har själva sagt att ”Threads är för närvarande inte tillgängligt i de flesta länder i Europa och vi har vidtagit ytterligare åtgärder för att förhindra att personer som är baserade där får tillgång till det.” Det yttrar sig bland annat genom att även användare som har utnyttjat VPN-tjänster för att komma åt Threads inte längre kommer åt tjänsten.