Lanserar program

Apple ersätter struliga laddfodral till Iphone

Den som har köpt ett Smart Battery Case till sin Iphone och noterat att det inte fungerar som det ska, kan få det utbytt kostnadsfritt.

Publicerad Uppdaterad

Ett så kallat Smart Battery Case till en Iphone XS Max går loss på 1 595 kronor, och med tanke på det saftiga priset så får man ju verkligen hoppas att det levererar som väntat. Tyvärr har det visat sig att så icke varit fallet när det gällt vissa av de här laddfodralen från Apple. Flera användare har vittnat om att själva telefonen går att ladda som vanligt, men att batteriet i laddfodralet däremot inte laddas upp, vilket inte gör det till mycket annat än ett osedvanligt klumpigt och tungt ordinarie skal. Andra användare har haft ännu mer otur och kan inte ladda sina telefoner överhuvudtaget så länge laddfodralet sitter på. Och det verkar onekligen vara ett hyfsat utbredd problem, eftersom Apple nu har valt att lansera ett ersättningsprogram för fodralen. 

Det handlar alltså enbart om modellen Smart Battery Case och inga andra slags laddfodral, och det gäller dessutom bara fodral till Iphone XS, XS Max och XR som sålts mellan januari och oktober 2019. Har man upplevt problem av det slag som nämndes här ovanför, så har man alltså möjlighet att få ett helt nytt laddfodral utan någon extra kostnad. Apple är noggranna med att påpeka att det inte handlar om några farliga fel på laddfodralen. De kommer med andra ord inte att överhettas eller explodera, utan de fungerar helt enkelt bara inte som de ska. Ersättningsprogrammet gäller globalt, men innebär inte att den ordinarie garantitiden för fodralen ändras. Så sitter du på ett trasigt skal så bör du göra slag i saken och få det utbytt snarast. 

Källa