1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-forsenar-anvandarskydd-efter-facebooks-kritik
569154
Nyheter
falskt
IDFA-inställning kommer senare

Apple försenar användarskydd efter Facebooks kritik

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/privacy_thats_iphone.jpg?itok=xy-3fu2s', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/privacy_thats_iphone.jpg?itok=qoCbVnJh', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/privacy_thats_iphone.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nya sekretessfunktionen kommer inte att lanseras med Ios 14.

För en tid sedan kom det fram att Facebook inte alls var glada på Apple, eftersom företaget skulle introducera en ny form av användarskydd i Ios 14. Det handlar om en sekretessfunktion som skulle göra det möjligt att välja om användaren vill dela sin IDFA-nyckel (Identifier for Advertisers) för att få målgruppsanpassade annonser. Att blockera sin IDFA-nyckel skulle göra det omöjligt att leverera målgruppsanpassade annonser via Audience Network, vilket drastiskt skulle påverka Facebooks annonsförsäljning.

Funktionen skulle ha lanserats samtidigt som Ios 14 senare i år, men nu meddelar Apple att de flyttar införandet av den nya sekretessfunktionen till någon gång i början av nästa år. Den officiella anledningen är att man vill ge utvecklare mer tid att anpassa sina appar för Apples nya riktlinjer för sekretess.

Källa

Ämnen