Lite mer pro än vanligt

Apple ger enbart Iphone Pro-modeller nya kretsar enligt analytiker

Apple uppges vilja göra större skillnader på Pro och ”icke-pro” även i framtiden.

Publicerad Uppdaterad

Apple uppges ha antagit en ny affärsstrategi när det gäller vilka enheter som ska få nyutvecklade kretsar. Det hävdar i alla fall läckaren och analytikern Ming-Chi Kuo. 

Apple har redan tidigare gjort sina Pro-modeller av Iphone lite speciella jämfört med de vanliga Iphone-versionerna, bland annat med bättre kameror och förra året var det bara Pro-modellerna som fick skärmar med 120 Hz. Enligt Kuo kommer Apple att dra detta ännu längre genom att ge de vanliga modellerna och Pro-modellerna olika systemkretsar. Det skulle i så fall betyda att det bara blir Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max som kommer att få den senaste generationen av Apples Bionic A16-krets, medan de vanliga modellerna får den föregående Bionic A15-generationen. Anledningen ska vara att man ytterligare vill differentiera Pro och ”icke-pro”. Detta ska inte heller vara något specifikt för Iphone 14-serien utan påstås bli en affärsstrategi framöver.

Om Kuos information stämmer kan det komma att bli ett bakslag för de vanliga Iphone 14-modellerna som i flera avseenden kommer att ha samma prestanda som föregående Iphone 13-generation.

Enligt Kuo kommer det även att skilja en del när det handlar om arbetsminne – samtliga modeller uppges få sex gigabyte arbetsminne, men Pro-modellerna sägs få LPDDR 5-minnen medan de andra får långsammare LPDDR 4X-minnen.

Källa