Till slut kom den…

Apple har släppt första betan för Ios 16.4 – nya emojis och funktioner

Efter en del tveksamheter angående när den skulle dyka upp - nu är den här: första betan av Ios 16.4.

Publicerad Uppdaterad

Många trodde att den skulle komma i anslutning till den skarpa versionen av Ios 16.3, men det tog ytterligare tre veckor för den första betaversionen av Ios 16.4 att släppas till utvecklare. Just att den är för utvecklare innebär givetvis att den enbart finns tillgänglig för registrerade utvecklare, så det handlar inte om någon publik betaversion.

Att den släppts betyder dock att vi kan berätta mer om nyheterna. Till de viktigaste nya funktionerna hör uppgraderingen av Homekit till en ny aritektur. Det här försökte Apple redan i Ios 16.2, men den uppdateringen drogs med problem och funktionen drogs tillbaka. Nu är den alltså tillbaka och Apple gör därmed ett nytt försök. Ios 16.4 introducerar även en rad nya emojis som hjärtan i fler färger, åsna, inegfära, hyacint och flöjt (ovan i bilden). Vi får push-notiser från webbplatser, en uppdaterad Podcast-app och möjligheter att ansöka till Apples beta-program direkt i telefonen. 

Apple har även samtidigt släppt de första betaversionerna för Watch OS 9.4 och tvOS 16.4, samt macOS Ventura 13.3.

De nya systemen ska enligt Apple släppas i skarp version "under våren", så någon gång under de kommande månaderna, troligen i mars eller april.