Obekräftade uppgifter

Apple kan få dras med Qualcomm ett tag till – vill ha fler alternativ

Apples försök att göra sig av med Qualcomm som leverantör av modemchipp har stött på patrull. Enligt färska uppgifter så ska Intels nya tillverkningsprocess nämligen innebära farhågor kring volymkapaciteten.

Publicerad Uppdaterad

Apple har jobbat intensivt på att försöka göra sig oberoende av den amerikanska chippjätten Qualcomm som man har en gigantisk royaltydispyt med sedan ett par år tillbaka. Man har framför allt vänt sig till Intel för att hitta en annan leverantör av modemchipp till sina Iphone-enheter, men utfasningen av Qualcomm kan ta längre tid en väntat, uppger källor till The Fast Company. Som det ser ut just nu så kommer Apple inte kunna att genomföra övergången till Intel-chipp helt och hållet förrän tidigast 2019, hävdar källorna. 

Ny process sinkar

Apples plan ska vara att ge Intel 70 procent av uppdraget att producera modemchipp till årets Iphone-modeller, och resterande 30 procent ska även fortsättningsvis tillverkas av Qualcomm. Möjligen kan Qualcomm få en ännu större del av kakan, om Intel inte klarar att leverera i den volym som Apple önskar. Det är en ny tillverkningsprocess hos Intel som gör att man hyser farhågr kring huruvida företaget kommer att klara leveranserna. 

Källa