Rykte

”Apple kan lansera AR-glasögon nästa år”

Enligt färska uppgifter ska Apple ha jobbat på att utveckla AR-glasögon i över ett år.

Enligt färska uppgifter från källor till Financial Times ska Apple ha jobbat på en produkt i augmented reality-segmentet i över ett års tid.

Publicerad Uppdaterad

Källor till Financial Times uppger att Apple har jobbat med utvecklingen av en utmanare till Microsofts augmented reality-glasögon Hololens sedan över ett år tillbaka. Till en början ska det ha handlat om ett förhållandevis litet projekt, som med tiden fått allt fler resurser och nu påstås vara högre prioriterat hos Apple än det påstådda bilprojektet Titan. En produkt ska enligt uppgifterna kunna släppas tidigast nästa år, men det kan också komma att dröja betydligt längre än så. 

Tim Cook ett AR-fan
Apples vd Tim Cook har vid flera tillfällen framhållit att han föredrar augmented reality framför VR, inte minst eftersom AR medger att man deltar i sociala sammanhang medan VR innebär att man i någon mån stänger sig ute. Således har flera experter dragit slutsatsen att Apple sannolikt har en produkt på gång på området. Samtidigt har det kommit flera obekräftade uppgifter på sistone, som gjort gällande att nästa generations Iphone-modeller kommer att bjuda på augmented reality-orienterad funktionalitet av olika slag. 


Källa