En vecka innan Iphone X

“Apple kan strypa Iphone 8-produktionen”

Med en vecka kvar innan Iphone X kan förbeställas kommer uppgifter om att Apple kraftigt drar ner produktionen av Iphone 8 och Iphone 8 Plus.

Publicerad Uppdaterad

Apple själva har inte släppt några försäljningssiffror som bekräftar efterfrågan på Iphone 8 och Iphone 8 Plus. Däremot föll Apples aktie på torsdagen efter signaler som indikerar att Apple minskat produktionen av Iphone 8 och 8 Plus. Bland annat har amerikanska och kanadensiska operatörer rapporterat att efterfrågan på de telefonerna varit svag. Uppgifter till taiwanesiska Economic Times gör gällande att det handlar om en 50 procentig minskning av Apples IPhone 8 och 8 Plus-beställningar från de underleverantörer som sköter tillverkningen.

Förs över till Iphone X

Istället uppges produktionskapaciteten föras över till Iphone X. Jun Zhang som är analytiker på Rosenblatt Securities har uppgifter som tyder på att produktionskapaciteten fördelats om från 50/50 mellan Iphone X och de övriga nya Iphone-modellerna till en fördelning som ger Iphone X 60 eller 70 procent i december och sedan ännu mer.

Analytiker på Deutsche Bank påpekar att omfördelningen av produktionsresurser inte behöver ha någon negativ inverkan på Apples resultat. Den samlade Iphone-produktionen kan alltså vara oförändrad och enligt Apples ursprungliga plan. Eftersom Apple ännu inte redovisat några försäljningssiffror är det först den 2 november då bolaget släpper sin nästa kvartalsrapport som vi kan få bekräftade uppgifter från Apple själva.

Iphone X går att förbeställa från klockan 09:01 på fredag den 27 oktober och finns sedan i butik från och med den 3 november. Inledningsvis tros dock tillgången vara mycket begränsad. 

Källa