Betaversionen avslöjar

Apple lanserar nytt stöldskydd i Ios 17.3

Apple har släppt den första testversionen av Ios 17.3, och den innehåller bland annat första versionen av ett nytt stöldskydd.

Tidigare i år rapporterade publikationen Wall Street Journal om en ny taktik för att stjäla Iphones på publika platser som restauranger och andra offentliga platser. Taktiken går ut på att observera offren när de skrev in sina lösenord för att därefter stjäla deras Iphone och omedelbart ändra deras Apple ID-lösenord och annan säkerhetsinformation för att låsa ägarna ute från sina konton och till och med iCloud-säkerhetskopior.

Nu arbetar Apple med en säkerhetsfunktion som man i all enkelhet kallar Stolen Device Protection som lägger till ytterligare ett lager av säkerhet om någon stjäl mobilen och även har fått tag på ditt lösenord. Funktionen gör att det krävs Face ID för att kunna komma åt sparade lösenord, och att ändra känsliga inställningar som Apple ID-lösenord skyddas av en säkerhetsfördröjning för att det inte ska gå att ändra hur snabbt som helst. Det kommer däremot inte att finnas någon fördröjning när Iphonen befinner sig på välbekanta platser som hemma och på jobbet.