Efter användarlarm

Apple lanserar reparationsprogram för Iphone X med krånglande skärmar

Apple lovar nu att gratis åtgärda problem på två populära produkter, närmare bestämt 13-tumsversionen av Macbook Pro samt förra årets flaggskeppstelefon Iphone X.

Publicerad Uppdaterad

Det har förekommit en del spridda uppgifter om problem med Iphone X-skärmar, som dels inte svarar på beröring, dels tycks utföra saker på eget bevåg utan att någon tryckt på skärmen. Och nu har Apple medgivit att det förekommer komponentfel på vissa enheter, något som också föranlett att man nu utlovat gratis reparationer till de användare som haft problem. Det är en serie skärmmoduler som är orsaken till problemen. Den som har en enhet som beter sig märkligt kan bege sig till en officiell Applebutik eller en auktoriserad reparatör och få hjälp med saken. Som alltid innan man lämnar in telefonen bör man förstås ta en säkerhetskopia på innehållet. 

Även fel på datormodell

I samma veva har Apple även uppmärksammat att det förekommer fel på en serie Macbook Pro-datorer med SSD som sålts mellan juni 2017 och juni 2018, som gör att de riskerar att radera data eller rent av sluta fungera helt och hållet. Även för dessa erbjuder nu Apple gratis reparationer. Den som vill veta mer om problemen rörande Iphone X kan läsa mer på Apples sajt. Ingen av de nyare telefonmodellerna Iphone XS, XS Max eller XR ska vara drabbade av problemen som förekommit med Iphone X-skärmarna. 

Källa