Obekräftade uppgifter

Apple påstås ha LCD-Iphone med metallhölje på gång

Baksidan är i glas för att trådlös laddning ska fungera.

Om man får tro uppgifter från källor till affärspublikationen Nikkei Asian Review så blir det ingalunda enbart OLED-telefoner från Apple nästa år. En telefon med LCD-skärm och metallhölje ska enligt källorna lanseras under 2018.

Publicerad Uppdaterad

Den som kommit med uppgifterna till Nikkei ska vara mycket väl insatt i Apples produktplaner. Och både Sharp och Japan Display lär jubla om uppgifterna stämmer, då tidigare rykten om att Apple skulle ha valt att gå över helt och hållet till OLED hade gjort att de förlorat en mycket stor intäktskälla. Det ska dessutom inte handla om någon mindre enhet, utan om en 6,1-tumsversion av Iphone. 

Kompletterar OLED-enheterna

LCD-versionen av Iphone kommer att vara ett komplement till de två andra telefoner som Apple sägs ha på gång under 2018 och som får OLED-skärmar i storlekarna 5,8 respektive 6,3 tum. LCD-modellen kommer även att ha ett metallhölje och kommer enligt uppgifterna att lanseras i flera olika färger. Som alla rykten bör även detta förstås tas med en rejäl nypa salt. Det är fortfarande ”silly season” i allra högsta grad när det gäller Iphone-rykten.

Källa