Mycket tid och resurser

Apple säger sig storsatsa på AI

WWDC 2023

Ska medföra att Ios 18 kan bli en av de största uppdateringarna Iphones historia.

Publicerad Uppdaterad

Det var i ett möte angående det första finansiella kvartalet 2024 som Apples VD Tim Cook kommenterade företagets satsning på artificiell intelligens. Cook konstaterade att “När vi blickar framåt kommer vi att fortsätta investera i dessa och andra tekniker som kommer att forma framtiden. Det inkluderar artificiell intelligens, där vi fortsätter att lägga ner oerhört mycket tid och kraft och vi ser fram emot att dela med oss av detaljerna i vårt pågående arbete inom detta område senare i år.” 

Rykten har tidigare varit inne på att den kommande Ios 18-operativsystemet kan komma att bli en av de största uppgraderingarna, möjligtvis den största, i operativsystemets historia med en rad AI-funktioner. Apple sägs arbeta med generativ AI-teknik som ska komma att förbättra den digitala assistenten Siri, men även integreras i appar som Meddelanden, Apple Music med flera. 

Ios 18 kommer troligtvis att släppas i september och den första betaversionen för utvecklare lär släppas under Apples årliga utvecklarkonferens Worldwide Developers Conference i juni.