1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-slapper-ny-snabb-sakerhetsuppdatering
573735
Nyheter
falskt
Ny typ av säkerhetsuppdatering

Apple släpper ny snabb säkerhetsuppdatering

Apple har släppt den första av en ny typ av säkerhetsuppdateringar.

Apple har nu släppt den första av en ny typ av säkerhetsuppdateringar avsedda att snabbt fixa säkerhetsproblem som är under aktivt utnyttjande eller som utgör betydande risker för sina kunder. Den här typen av säkerhetsuppdateringar kallas för Rapid Security Response och innehåller vad Apple beskriver som viktiga säkerhetsförbättringar mellan programuppdateringar.

Just den här uppdateringen släpps bland annat till enheter som kör Ios 16.4.1 och Ipad OS 16.4.1. Uppdateringen identifieras genom att en bokstav till programvaruversionen, i det här fallet Ios 16.4.1 (a) och Ipad OS 16.4.1 (a). Användare som kör äldre versioner av operativsystemen får inte tillgång till den här snabba uppdateringen, för dem kommer den att inkluderas i kommande programuppdateringar. Apple har inte gått ut med vad säkerhetsuppdateringen gör eller omfattar.

Uppdateringen finns tillgänglig nu, men det har rapporterats om fall där det har uppstått en del problem där uppdateringen har kunnat hämtas men det har tagit ett tag innan den har kunnat installeras.

Källa