Annons

Är det skillnad på teknik eller tillbehör

Apple verkar skilja på usb c i årets Iphone-modeller

Läcka pekar på skillnader mellan årets Iphone 15-modeller, men det är inte klart vad skillnaden egentligen är.

Tidigare i år dök det upp information om att Apple visserligen har för avsikt att introducera usb c i årets Iphone 15-modeller, men att man skulle ha för avsikt att särskilja Pro-modellerna från Iphone 15 och Iphone 15 Plus. Detta skulle man göra genom att visserligen använda usb c-port på alla modeller, men att tekniken bakom porten skulle motsvara usb 2.0 på de vanliga modellerna men någon version av usb 3 på Pro-modellerna.

Nu har det dykt upp ytterligare en aspekt av dessa potentiella skillnader, då läckaren och forskaren Majin Bu säger sig ha kommit över en av de usb-sladdar som påstås medfölja Iphone 15. Enligt Bu är sladden visserligen längre och tjockare än tidigare kablar, men mätningar visar att sladden enbart uppfyller standarden för usb 2.0 och därmed en maximal hastighet för dataöverföring på 480 Mbps och laddning på 2,5 watt. Detta kan jämförs med exempelvis usb 3.2 om klarar av upp till 20 Gbps och laddning på upp till 100 watt.

Även om det stämmer att det handlar om en äkta usb-sladd för Iphone 15 säger det visserligen inte någonting om vilken fysisk port som kommer att sitta i Iphone 15. I teorin är det möjligt att porten i mobilen är av standarden usb 3.x, men att den medföljande sladden är usb 2.0.