Tåligare och tuffare

Apple Watch Ultra: Tåligare för uthållighet och äventyr

Apple har introducerat en tuffare Apple Watch. Den heter Apple Watch Ultra och klarar mer av det mesta. Den är tåligare och gjord för den som är äventyrare och seriösa idrottare som rör sig ute i vildmark, på land, i vatten, på snö eller över is.

Publicerad Uppdaterad

Klockan i sig är gjord av titan medan skärmen är helt platt och i safirglas. Redan på utsidan syns det att klockan ska klara mer. Digiotal crown, som Apple kallar sin knapp du kan snurra på, är större och med grövre delar så att den och även knappen bredvid som här sticker ut mer ska gå att använda med handskar. Utöver dessa finns även en ny knapp du kan välja själv vad den ska göra. Kanske enkelt starta ett nytt träningspass, eller växla från cykel till simning under triathlonpasset. 

Alla versioner av Apple Watch Ultra har möjlighet till mobiluppkoppling och priset är 10 995 kronor. Skärmen är större än i vanliga klockan och det finns en extra högtalare som ger bättre volym. Du kan aktivera ett larm som gör att du ska kunna häras på 180 meters avstånd. Dessutom har mikrofonen bättre prestanda så att du ska höras bra även när det blåser. 

Tar du dig under vattenytan klarar Apple Watch Ultra även det. Den ska tåla dykning ner till 40 meters djup. Orienterare eller du som helt enkelt beger dig ut i vildmarken oavsett anledning kan få vägledning tillbaka till tältet, fjällstugan eller annan utgångspunkt.

För att förbättra gps-prestanda i svåra situationer som tät skog eller bland skyskrapor har Apple Watch en dualband GPS.

Apple Watch Ultra går att förboka redan idag, kostar alltså 10 995 kronor och finns i butik från och med 23 september.