Smarta armband

Armband ger Pebble nya betalningsmöjligheter

Fit Pay:s kommande armband för Pebble Time gör det möjligt att använda klockan som ett digitalt betalningsalternativ.

Publicerad Uppdaterad

Fit Pay:s kommande armband för Pebble Time gör det möjligt att använda klockan som ett digitalt betalningsalternativ. 

Pagaré, som armbandet kallas, utökar Pebble Time:s funktionalitet med NFC-teknik. Det möjliggör trådlösa digitala betalningar med klockan. Säkerhetsmässigt ersätts bank- och kreditkortsuppgifter med så kallade ”tokens”, vilket ska betyda att känslig kortinformation inte lagras i klockan. Ytterligare en säkerhetsfunktion är att varje gång användare tar av sig klockan så måste denne skriva in en pinkod för att kunna använda betalfunktionen igen. Med andra ord, om man råkar tappa bort klockan så är man relativt skyddad från att någon annan ska kunna handla med den.  

Enligt företaget är armbandet nästan identiskt med Pebble:s standardarmband och den kommer att ha samma valmöjligheter när det kommer till att skräddarsy utseendet. 

För att aktivera tjänsten så skannar man först in korten i mobiltelefonens Pagaré-app. Armbandet har utöver NFC-antennen även en usb-kontakt i ena ändan. Via den laddar man både Pagaré-armbandet och Pebble-klockan. I dagsläget är projektet fortfarande i uppstartsfasen, och eftersom projektet är är Kickstarter-beroende så finns det inga garantier för att en färdig produkt ser dagens ljus. Pebble stödjer dock Pagaré-projektet vilket borde höja sannolikheten för en färdig konsumentversion. Fit Pay:s målsättning för att påbörja produktionen ligger på 120000 dollar. I skrivande stund har de fått in 55515 dollar

Källa