Slår hål på alla rykten

Asus försäkrar: Zenfone-serien är inte nedläggninshotad

Efter att Asus presenterade en ”transformationsplan” för sin mobilverksamhet har rykten om att Zenfone-serien skulle vara på väg att läggas ned cirkulerat. Men Asus går nu ut och avvisar alla sådana uppgifter och försäkrar att Zenfone kommer att leva vidare.

Publicerad Uppdaterad

I fredags kom beskedet att Asus-vd:n Jerry Shen skulle lämna posten. I samma veva presenterade man en ny ”transformationsplan” för sin mobilverksamhet, där man bland annat aviserade att det nu är gaming och avancerade användare som ska stå i fokus. Beskedet var inte särskilt tydligt, och spekulationer kring en eventuell nedläggning av Zenfone-serien till förmån för varumärket ROG (Republic of Gamers) tog genast fart. Men någon nedläggning är inte aktuell, går nu Asus ut och klargör i ett uttalande till sajten Gadgets 360. 

”Med hänvisning till de tvivel kring varumärket Zenfones framtid som dykt upp, så kan vi bekräfta att vi kommer att fortsätta utveckla Zenfone-serien, samtidigt som vi siktar på att öka satsningarna på smartphonemarknaden för gaming. Vi kommer att fokusera på att skapa optimala lösningar för gamers och krävande användare” skriver Asus. Enligt tidigare uppgifter så kommer Asus framöver att göra stora strategiska satsningar på områden som AI, ”sakernas internet” och tjänster för företag, för att få ett bättre fotfäste även utanför konsumentmarknaden. 

Källa