Pop-up-kamera väntas

Asus visar Zenfone 6 utan sensorpanel – lanseras 16 maj

Bilden som Asus nu postat visar en telefon utan sensorpanel.

Publicerad Uppdaterad

Asus har sedan tidigare bjudit in till lansering av Zenfone 6 den 16 maj, men redan nu har man visat upp en bild av enheten. Inför lanseringen som går av stapeln i Valencia i Spanien om ungefär två veckor har alltså Asus redan nu presenterat smakprov av vad vi kan vänta oss. 

Spekuleras om pop-up-kamera

Bilden som Asus postat på bolagets officiella Twitter-konto visar en teleofn med skärm nästan hela vägen upp på framsidan och här finns altså enbart en liten högtalare och ingen sensorpanel. Det här gör givetvis att man drar slutsatsen att selfikameran sitter i en typ av pop-up-lösning eller att telefonen har ett bakstycke man kan sljuta upp som då gör kameran synlig.

Rubriken för laneringen är "Defy ordinary", alltså på svenska "trotsa det vanliga"  och syftar så klart på att telefonen ska vara något utöver det ordinära.

I övrigt är Asus än så länge hemlighetsfulla med detaljer.  I en film som publicerades redan i samband med mobilmässan MWC i Barcelona i februari i år så får vi se Zenfone-familjens utveckling genom åren och det är tydligt att Asus gjort framsteg och i allt högre grad kan konkurrera med mer etablerade spelare. 

Källa