2016 års killer app

Även Iphone 6s kan användas som fruktvåg

Vi vet inte vad det är med att väga frukt som är så attraktivt, men nu har en utvecklare lyckats hacka Iphone 6s till att göra just det.

Publicerad Uppdaterad

När Huawei ville förekomma Apple med Force Touch visade de upp en version av Mate S med Force Touch, och en av funktionerna man framhöll var att den kunde användas som fruktvåg.

Force Touch i Iphone 6s och 6s Plus, eller 3D-touch, som man valde att kalla det, skiljer bara på hårda och lösa tryck på skärmen. Men tekniken bakom kan mer än så. Utvecklaren Simon Gladman jailbreakade sin Iphone för att se vad man kunde åstadkomma med Force Touch. Resultatet blev givetvis en fruktvåg.

Appen kräver en jailbreakad Iphone, och det enda den gör i dagsläget är att jämföra vikten på frukterna, du får alltså inget faktiskt mått i gram. Precisionen i resultatet verkar å andra sidan ha rätt hög noggrannhet, så förmodligen kan vi få se 3D-touch använt till flera intressanta tillämpningar i framtiden.

PS Det verkar inte främst vara frukt folk vill väga med mobilen av de frågor vi får att döma. Och nej, varken Mate S eller Iphone 6S har tillräcklig känslighet för att du ska kunna väga upp droger med dem. Sorry, dealer-wannabes.

Källa