Microsoft föreslår OS-byte

Avvecklingen av Windows 10 Mobile-stödet får officiellt datum

Att Windows 10 Mobile är borta ur leken är känt sedan länge. Men nu har dess slutgiltiga dödsförklaring kommit, i form av datum för när Microsofts stöd för plattformen upphör.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft rekommenderar i sin FAQ kring det kommande supportstoppet för Windows 10 Mobile att användarna rätt och slätt byter till antingen en Android- eller IOS-enhet. Säkerhetsuppdateringar av Windows 10 Mobile i version 1709 kommer att rullas ut fram till den 10 december. Den som kör version 1703 (som finns på Lumia 640 och 640 XL) har däremot bara fram till den 11 juni på sig. Fram till dess kan man också göra en säkerhetskopia av innehållet på sin telefon. 

Kommer sluta fungera

Utöver att Microsoft upphör med säkerhetsuppdateringar och support så kommer många av de funktioner som finns i operativsystemet att helt enkelt sluta fungera efter de angivna datumen. Flera tjänster kommer inom något år efter supportstoppet också att sluta fungera, som uppladdningen av foton och att återställa enheter från backup. Det är med andra ord hög tid att börja se sig om efter ett alternativ, om du sitter på en Windows 10 Mobile-enhet. 

Källa