Ett potentiellt jättefiasko kan vara under uppsegling

Bank-appar svartlistar Galaxy S10 på grund av fingeravtrycksbuggen

Problemet med fingeravtrycksläsaren på Samsungs Galaxy S10 tycks vara en surdeg som nu har börjat jäsa till oanade proportioner.

Publicerad Uppdaterad

En Galaxy S10-användare slog för några dagar sedan larm, då fingeravtrycksläsaren på hennes telefon börjat låsa upp enheten oavsett vems fingeravtryck som användes. Detta efter att hon monterat en högst ordinär skyddsfilm på skärmen. Samsung gick snabbt ut och hävdade att det handlade om ett problem med specifika skyddsfilmer, men ganska snart började det komma rapporter om att fler telefoner påverkats. Dessutom lade en Note 10-användare häromdagen upp ett klipp som visade hur man med en liten bit genomskinlig plast kunde lura fingeravtrycksläsaren även i den telefonmodellen på samma sätt. Samsung har utlovat en patch som åtgärdar problemet och rekommenderar användarna att göra sig av med eventuella skyddsfilmer från tredje part samt att man scannar om sitt fingeravtryck. 

Men i nuläget räcker inte det för många banker och finansiella instutioner, som nu valt att svartlista Galaxy S10 när det handlar om att installera deras appar. Några har valt ett annat sätt att hantera situationen, närmare bestämt genom att stänga av möjligheten att använda fingeravtrycksläsaren för identifiering. Samsung har fortfarande inte kommit med något besked om när saken kan tänkas vara åtgärdad. 

Källa