Läckta dokument

Betala räkningen via Gmail

Tjänsten ser ut att visa när räkningarna ska betalas.

Mot slutet av året kan du kanske betala räkningarna via Gmail eller Inbox.

Publicerad Uppdaterad

Dokument som läckts till den amerikanska tekniksidan Re/code ska visa på en tjänst från Google som för tillfället ska kallas Pony Express. Tjänsten ska vara designad för att låta användare betala sina räkningar via Gmail. 

Tjänsten ska vara tänkt att börja under det fjärde kvartalet. Google ska enligt dokumenten arbeta tillsammans med företag som skriver ut och mejlar räkningar åt till exempel försäkringsbolag och telekomföretag. Om Google samarbetar med själva tjänsteföretagen också är oklart.

Så fort en användare har identifierat sig så kan man börja ta emot räkningar eller olika mejl i Gmail eller Googles nya Inbox app. Därifrån ska man sedan kunna välja att betala en app direkt med Pony Express, med hjälp av ett länkat bankkonto eller betalkort. Vill man ska man dessutom kunna dela en räkning med en annan Gmail-användare, något som dessutom kan automatiseras.

Detta skulle vara företagets andra stora steg i marknaden för elektroniska betalningar. Rapporter om en ny variant av Google Wallet visade sig för en månad sedan. Kombinerat med uppgifter om en betalningstjänst för räkningar ökar trovärdigheten i att Google har ett starkt intresse för att involvera sig i den mobilbetalningsbranschen.

Mobil har kontaktat Google för fler uppgifter och uppdaterar rapporten vid svar.