https://www.mobil.se/nyheter/bilder-p-hps-nya-ipaq-mobiler
292760
Nyheter

Bilder på HP:s nya Ipaq-mobiler

Den ena av bilderna visar en produkt som liknar den kommande smarta mobilen Qtek 9100. I grundläget ser det ut som en extra stor mobiltelefon med stor skärm. Men genom en skjutrörelse kommer ett tangentbord fram, som annars ligger gömt under skärmen.

Den andra bilden visar vad som delvis ser ut som en mer traditionell Ipaq-handdator, men med ett tumtangentbord under skärmen.

Båda enheterna ska ha inbyggd mobiltelefon (gsm) samt internetuppkoppling via gprs. Operativsystemet i enheterna ska vara nya Windows Mobile 5.

Till formgivningen är de nya enheterna inte alls lika gamla Ipaq-produkter. Tidigare Ipaqar har varit helt och hållet silvriga ända sedan Ipaq tillverkades av Compaq. Men de här nya enheterna har samma designspråk som HP:s lite snyggare bärbara datorer, med svart som huvudfärg och silverfärgade ramkonstruktioner.

Det här kan vara de första smartphones-enheterna från HP med nya systemet Windows Mobile 5. Dessutom tyder dessa bilder helt klart på att HP fortsätter att satsa på tangentbord i sina smartphones.

När de nya modellerna kan lanseras på riktigt har vi inga uppgifter om, men enligt HP planeras lanseringar av nya produkter före årsskiftet.