Läcka eller inte?

Bilder påstås visa Iphone 8-attrapp

Designern Benjamin Geskin har på sitt Twitterkonto publicerat bilder på det han påstår är en attrapp av Apples kommande flaggskeppstelefon.

Publicerad:

24 apr 2017 - 16:56

Uppdaterad:

24 apr 2017 - 17:00

Vad som är sanning och vad som är bluff när det gäller läckor och obekräftade uppgifter inför ett Iphone-släpp är mer eller mindre omöjligt att avgöra. Men techläckaren och designern Benjamin Geskin påstår hur som helst att de bilder av en Iphone 8 han publicerat på Twitter föreställer en riktig attrapp av enheten, det vill säga ett skal utan innehåll. 

Stämmer med flera rykten
Mycket av designen av telefonen på bilden tycks stämma med de rykten som cirkulerat, medan andra saker avviker från färska uppgifter. Kamerans lodräta placering stämmer till exempel överens med förhandsuppgifterna, medan frånvaron av en fingeravtrycksläsare på bakstycket kan ifrågasättas. Möjligen skulle den kunna vara inbyggd under frontglaset. 

Flera vinklar
Den påstådda attrappen visas upp ur flera olika vinklar och påminner på många sätt om första generationens Iphone, något som kanske inte är helt orimligt, med tanke på att det ändå handlar om en jubileumsmodell för att fira att Iphone funnits på marknaden i tio år. Telefonen ser aningen tjock ut på bilderna, men enligt Geskin ska den ha samma yttermått som Iphone 7. Eftersom det trots allt handlar om bilder vars äkthet inte kan bekräftas, så bör man förstås ta det hela med en rejäl nypa salt. 

.

.

 

.