Förväntas dyka upp tillsammans med Mate 20

Bildläcka avslöjar kommande Huawei Watch GT Classic

Huawei sägs ha en ny smartwatch-enhet på gång som kan komma att offentliggöras samtidigt som de nya telefonerna Mate 20 och Mate 20 Pro i mitten av oktober. Och nu har en bild som påstås föreställa en variant av den nya klockan läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är återigen sajten Winfutures Roland Quandt som varit framme och lyckats komma över pressrenderingar som påstås föreställa en ännu icke lanserad produkt. Den här gången handlar det om Huaweis nya smartwatch Watch GT, som förväntas komma i de två versionerna Sport och Classic. Det är den senare som syns på bilden. Och enligt ryktet så ska den nya klockan offentliggöras i samband med presentationen av de nya smartphone-flaggskeppen Mate 20 och Mate 20 Pro i London om ett par veckor. 

Har sannolikt ett Snapdragon 3100-chipp

Huawei Watch GT ska ha en OLED-skärm på 1,39 tum och förväntas ha Qualcomms nya Snapdragon 3100-chipp under skalet. Det innebär att batteriet sannolikt kommer att räcka förhållandevis länge, något som tidigare uppgifter gjort gällande att Huawei också har fokuserat på med sin nya klocka. Den sägs klara upp till 14 dagars användning utan att bahöva laddas upp, något som sannolikt innebär att klockan har någon form av lågenergi-läge. Enheten ska dessutom ha både GPS- och NFC-stöd samt kompass, barometer och accelerometer. Classic-versionen blir enligt uppgifterna den dyrare och kommer med boett i silver och brunt armband, medan Sport-versionen är helt svart. 

Källa