Annons

Skriver öppet brev

Blackberry: "Vi är här för att stanna"

Blackberry har skickat ut ett öppet brev för att lugna kunder och partners efter senaste tidens domedagsprofetior om företaget. Dessutom lovar man nu att den utlovade Blackberry Messenger-appen ska släppas inom några dagar.

Publicerad Uppdaterad

Det har stormat rejält kring Blackberry under den senaste tiden. Nyligen gick tillverkaren ut med att man planerar att säga upp 40 procent av sin personalstyrka - totalt 4500 personer. Detta efter besked om att företaget räknat med att göra en förlust på nästan en miljard dollar under under årets andra kvartal.

"BBM ute inom kort"

I dag tisdag skickade Blackberry ut ett öppet brev som bland annat publicerades hos Washington Post och Wall Street Journal. I det öppna brevet skriver man bland annat att kunder och partners ska kunna fortsätta räkna med företaget. Enligt Blackberry är företagets ekonomi god. 

"Vi håller på att omstrukturera vår kostnadnadsbas just nu, vilket är en väldigt smärtsam förändring. Men det kommer att göra oss starkare rent finansiellt, och vi vill att våra kunder ska kunna ta del av den informationen", skriver Blackberry.

Det finns alltså ingen anledning att räkna ut Blackberry ännu, menar företaget. I en intervju som gjordes nyligen avslöjar Frank Boulben att den försenade meddelandetjänsten BlackBerry Messenger (BBM) kommer att släppas "inom några dagar", rapporterar Reuters.

Enligt Boulben ska 6 miljoner Android- och Iphone-användare ha tecknat intresse för BBM vid en registrering inför släppet.

Medgrundare överväger att lägga bud

I slutet av september kom nyheten om att Blackberrys huvudägare Fairfax Financial Holding har erbjudit sig att löpa ut företaget från börsen för 4,7 miljarder dollar, vilket är motsvarande drygt 30,4 miljarder svenska kronor.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade förra veckan att Blackberry hade inlett samtal med Google, Cisco och SAP. Även Intel, LG Electronics och Samsung uppges vara intresserade av det krisande bolaget. En kort tid senare gick Blackberrys medgrundare Mike Lazaridis och Douglas Fregin ut med att de överväger att lägga ett bud på företaget.

Svenska designbyrån TAT som Blackberry köpte i december 2010 för att bygga upp nästa generations gränssnitt till Blackberry uppges ha förlorat ett antal anställda som istället tillsammans startat Malmö-baserade designbyrån Topp.

Källa