Via Google Play

BlinkFeed släpps även till andra Android-telefoner

Smarta HTC BlinkFeed ska komma i en version som kan köras på andra Android-enheter än sådana som är tillverkade av HTC.

Publicerad Uppdaterad

Tisdagen var en viktig dag för HTC. Ingen har förmodligen undgått att den taiwanesiska tillverkaren precis har visat upp sitt uppdaterade flaggskepp, nya HTC One (M8). 

Mobil.se var på plats i London under lanseringen, och ni kan läsa våra första intryck av HTC:s lyxiga telefon här.

Men en ny toppmodell var inte den enda nyheten som HTC hade att bjuda på. Tillverkaren gick även ut med inte mindre än tre nyheter gällande BlinkFeed, som är HTC:s smarta nyhetsflöde som syns direkt på hemskärmen. 

För det första är det nu klart att BlinkFeed kommer finnas som en app att ladda ned via Google Play. Det leder förhoppningvis till att det blir lättare för HTC att skicka ut uppdateringar av BlinkFeed - utan att tillverkaren ska behöva förändra all mjukvara i gränssnittet Sense.

Den andra nyheten är att BlinkFeed faktiskt ska gå att använda även på Androidtelefoner som inte är tillverkade av HTC.
”På grund av sin populäritet hos HTC-användare, så kommer HTC BlinkFeed att bli tillgängligt även till Android-enheter via Google Play inom kort”, säger HTC i ett kort uttalande.

Släpps som launcher?

I nuläget vet vi varken när BlinkFeed ska släppas till andra Android-enheter, eller exakt hur funktionen kommer att se ut på andra Android-enheter. Våra gissningar är att funktionen antingen släpps som en slags alternativ launcher - liknande Google Now Launcher - eller som en slags widget på hemskärmen.

Vi vet inte heller exakt vilka andra Android-enheter som kommer att få BlinkFeed, eller vilken version av Android som krävs för att funktionen ska kunna köras. Mobil.se lovar dock att återkomma till ämnet så fort vi vet mer.

Den tredje nyheten som avslöjades på tisdagen är att HTC ska släppa ett SDK för BlinkFeed. Ett SDK är en uppsättning verktyg som utvecklare kan använda för att skapa appar mot ett specifikt programpaket - i det här fallet BlinkFeed. 

De två första företagen som kommer att stöjda nya BlinkFeed är Fitbit och Foursquare. I praktiken innebär det att du kommer att kunna se hur många steg du tagit via en Fibit-uppdatering i ditt BlinkFeed-flöde.

Källa