Ny stil och ny teknik

"Blodsockermätning i Apple Watch först om flera år"

Flera nyheter I Apple Watch Series 7, men mycket kommer först nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Årets version av Apple Watch, kallad Series 7, kommer troligtvis att ha en tunnare kant runt skärmen än tidigare versioner. Dessutom kan skärmen komma att utnyttja en ny lamineringsteknik som får själva panelen att ligga närmare frontglaset. Detta enligt en rapport från Bloomberg.

På insidan påstås Apple Watch Series 7 erbjuda en snabbare processor, förbättrad trådlös anslutning samt stöd för samma UWB-funktioner (ultra wideband) som redan finns i Apple Airtag. Detta kan komma att resultera i en aningen tjockare klocka än tidigare modeller.

Däremot verkar det som att en del av de nya funktioner som Apple sägs arbeta med inte kommer att dyka upp i årets klockmodeller. Apple sägs ha haft för avsikt att introducera mätning av kroppstemperatur redan i Series 7 men den verkar komma att knuffas till 2022 års modeller, och en kommersiell introduktion av att mäta blodsocker sägs ligga flera år fram i tiden.

Även den mer robusta Apple Watch som det ryktats om sägs ha knuffats fram till 2022, likaså den nya versionen av Apple Watch SE.