https://www.mobil.se/nyheter/bugg-i-whatsapp-appen-mojliggjorde-kapning-av-konton-vid-videosamtal
566024
Nyheter
Uppgifter från säkerhetsforskare

”Bugg i Whatsapp-appen möjliggjorde kapning av konton vid videosamtal”

Säkerhetsforskaren Natalie Silvanovich hävdar att en sårbarhet i Whatsapp som upptäcktes i somras har gjort det möjligt för potentiella förövare att kapa användarnas konton under videosamtal.

Natalie Silvanovich – som jobbar för Googles säkerhetsteam Project Zero – hävdar att den sårbarhet som upptäcktes i augusti i Whatsapp-apparna för både Android och IOS medgav att en hackare kapade användarnas konton i samband med videosamtal. Buggen ska ha åtgärdats i Android-appen den 28 september och den för IOS den 3 oktober. ”Det är här är allvarliga saker. Att bara svara på ett samtal från en förövare skulle kunna äventyra Whatsapp fullständigt” skriver Tavis Ormandy, en annan säkerhetsforskare hos Google, i en kommentar till saken på Twitter.

Facebook har inte kommenterat saken

Whatsapps ägare Facebook har inte kommenterat uppgifterna ännu, och det är därför oklart huruvida någon har lyckats dra nytta av sårbarheten i apparna innan den åtgärdades. Facebook har redan haft ett mindre bra år på säkerhetssidan, dels till följd av Cambridge Analytica-skandalen, dels med tanke på den enorma läckan som nyligen avslöjades och där runt 50 miljoner användares konton exponerats. Att säkerhetsproblem rörande Whatsapp nu dessutom dyker upp var sannolikt det sista det sociala nätverket behövde, om man vill försöka återvinna användarnas förtroende.