Hälsosmycke

CES: June – nyttigt smycke från Netatmo

Skaparna av världens snyggaste väderstation kommer nu med något (tyvärr) så ovanligt som en uppkopplad pryl riktad enbart till kvinnor.

Publicerad Uppdaterad

Vi gillade verkligen Netatmos snygga och användarvänliga väderstation när vi testade den förra året. I år lanserar de June, som är något så oväntat som ett smycke.

Det handlar om ett armband med tillhörande fejkad ädelsten i färgerna guld, platina eller metallgrått och det är en av de första uppkopplade enheterna vi sett som riktar sig enbart till kvinnor. 

Eftersom det är Netatmo vi snackar om handlar det såklart inte enbart om lite bling på armen. ”Ädelstenen” i fråga pratar med din Iphone och har inbyggda sensorer för att hålla koll på UV-strålning. Med armbandet på ska June sedan varna dig för att hålla dig ute i solen för länge. Det underliga i kråksången är att hudcancer orsakat av överdrivet solande inte finns med bland huvudanledningarna till att bära armbandet. Istället handlar det enbart om möjligheten att kunna undvika att bränna dig eller att huden åldras och blir rynkig i förtid av för mycket solande.

Tyvärr har Netatmo inga detaljer angående pris eller tillgänglighet än (å andra sidan är det typ fem månader kvar innan någon i det här landet kommer se solen igen och ha en anledning att bry sig om solbrännan, så det är ingen brådska).