https://www.mobil.se/nyheter/ces-philips-k-r-android-i-rets-tv-modeller
555371
Nyheter
Android i teven

CES: Philips kör Android i årets TV-modeller

Philips kombinerar sin egen smart TV-plattform med Android i sina nya TV-apparater.

Under andra kvartalet i år landar Philips nya 8000-serie i handeln där företagets egen molnbaserade Smart TV-tjänst numera kommer att vara sammanbakad med Android. Philips egen tjänst lanserades under hösten 2013 och tillhandahåller bland annat Netflix, Youtube och SF Anytime, men nu kommer den tjänsten alltså att kombineras med egentligen allt som Android och Google Play har att erbjuda.

Pressmeddelandet går inte in på allt för många detaljer kring vilken version av Android det rör sig om, hur pass sammanflätat operativsystemet kommer att vara med övriga mjukvarufunktioner i TV:n eller ens vilken version av Android det rör sig om (eller hur det ska styras för den delen). Men Philips lovar att tidigare mediedelningsfunktioner för Ios fortfarande kommer att fungera lika bra, samtidigt som sammankopplingen med övriga Androidenheter kommer vara bättre än någonsin.

När det gäller hårdvara nämns inget utöver fyrkärnig processor, vilket i praktiken kan betyda precis vad som helst egentligen. Vi återkommer med mer information allt eftersom det dyker upp och ska försöka jaga in en modell för test när det går.

Relaterade artiklar